ומה בנוגע למגנזיום?

המגנזיום הוא מינרל חיוני לחיינו, כ 65% מהכמות שבגופנו נמצאת בעצמות. הוא מעורב במגוון גדול של של תהליכים פיזיולוגיים בגוף.

מקורות למגנזיום כוללים: ירקות עם עלים ירוקים, שקדים, אגוזים (קשיו ואחרים), דגנים מלאים וסויה. בתזונה המערבית שלנו, בעיקר אצל הצורכים מזון מעובד ועתיר סוכר, רמת המגנזיום יורדת משנה לשנה. בנוסף ,רמת המינרל בגוף עלולה לרדת, אצל נשים הנוטלות גלולות למניעת הריון עם מרכיב אסטרוגני. המחסור הולך ומתגבר ככל שאנו "מתבגרים" בשל ירידה בספיגה של מגנזיום במערכת העיכול ולעיתים בשל אבדן מוגבר על רקע טיפול תרופתי. חסר במגנזיום קשור לעליה בתחלואה במחלות לב, סוכרת, לחץ דם גבוה, הפרעה בזרימת הדם לכלי דם קטנים, ירידה בצפיפות העצם התכווצויות שרירים ועוד.
במחקרים שונים נמצא כי תוספת מגנזיום משפרת את תפקוד הלב מאזנת לחץ דם, משפרת זרימת דם בכלי דם קטנים, מורידה את רמת הכולסטרול הרע (LDL ) משפרת חולשה ועייפות ולעיתים אף פותרת את בעיית התכווצויות השרירים, המעירה בלילה.